Globus

velike štete

Veliko nevrijeme pogodilo Hrvatsku, padala jaka kiša i grad

24/07/2021

"Neprestano je padala nekih dvadesetak minuta. Ne mogu dočarati što nam je napravila. Sve nam je totalno uništila"

Obilan grad pogodio je juče sjever Hrvatske u popodnevnim satima, a nevrijeme je zabilježeno i u drugim dijelovima zemlje.

U Sušobregu kraj Konjščine, u Krapinsko-zagorskoj županiji, nevrijeme s gradom je trajalo oko 20 minuta, prenio je Večernji list.

Jedan od poljoprivrednika ispričao je kako je prvo padala kiša koja je prestala nakon 15-ak minuta, a onda je počela snažna tuča. Štete su ogromne.

– Neprestano je padala nekih dvadesetak minuta. Ne mogu dočarati što nam je napravila. Sve nam je totalno uništila. Od kukuruza nije ostalo ništa. Šljive su sve po podu. Mi imamo zaštitnu mrežu iznad vinograda, ali uprkos tome pričinjena je šteta, mada je nešto ipak ostalo sačuvano. Oni koji nemaju mreže, njima su vinogradi skroz uništeni – rekao je Mladen Hađina iz Sušobrega kod Konjščine – prenosi Index.hr.

Nevrijeme koje je pogodilo područje Požeško-slavonske županije izazvalo je veliku štetu, a vlada je već odobrila 20 miliona kuna za ublažavanje šteta u poljoprivredi, istaknuto je danas na radnom sastanku ministrice poljoprivrede Marije Vučković s predstavnicima županije, gradova i opština i poljoprivrednika sa stradalog područja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.