Zašto je terorista slušao četničku pjesmu i šta znači “remove kebab”?

Brenton Tarrant
FOTO: Screenshot
Brenton Tarrant

Kada se na internetu pjesma pojavila pod ovim nazivom, za kratko vrijeme je stigla do 200.000 pregleda

Pjesma koju je terorista Brenton Tarrant slušao u automobilu pred zločinački pohod dobro je poznata na ovom području.

Iako je njen zvanični naziv “Od Bihaća do Petrovca sela”, prije nekoliko godina se pojavio i onaj nezvanični, koji glasi “Remove kebab”. U sleng prijevodu – “ubij muslimana ili ukloni muslimana”.

Kada se na internetu pjesma pojavila pod ovim nazivom, za kratko vrijeme je stigla do 200.000 pregleda, a ubrzo su se pojavile i verzije u kojima se ista pjesma vrti deset sati. Svaka od verzija “Remove kebab” zatrpavana je komentarima u kojima se iznose sprdnje na račun muslimana, pa i pozivi da se oni izvrgnu ruglu, pa i uklone.

Jutros je uz njene stihove sebi podizao adrenalin i Tarrant dok je držao pušku u ruci i vozio se ka mjestu na kojem će pobiti muslimane, prenosi Telegraf.rs.

“Remove kebab” je oko sebe stvorio pravu armiju sljedbenika, svih onih koji mrze muslimane i koji na bilo koji im način žele nauditi. Jutros smo svjedočili iživljavanju jednog od takvih. Samo što je on to i proveo u djelo.

Za očekivati je da će poslije ovoga skandalozna pjesma na Youtubeu i njene varijacije pravljene širom svijeta biti zabranjene.