Izbori 2018

Dva incidenta na biračkim mjestima u RS-u, pokušali ubaciti stare listiće

07/10/2018

Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijele Republike Srpske je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabilježena dva incidenta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na području Policijske uprave Banjaluka na biračkom mjestu u naselju Šargovac oko 07.55 časova pojavilo se lice M.M. u vidno alkoholisanom stanju, koji je svojim ponašanjem narušavao javni red i mir. Policijski službenici su na poziv predsjednika biračkog odbora izašli na lice mjesta i lice M.M. lišili slobode. Lice je odbilo alkotestiranje, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo na biračkom mjestu u Mladicama, opština Istočna Ilidža, oko 08.20 časova članovi biračkih odbora uočili su kod dva starija lica N.F. i D.F. stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije. Članovi biračkih odbora blagovremeno su reagovali i kod istih pronašli važeće listiće nakon čega su obavijestili pripadnike MUP-a RS koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

“Navedeno biračko mjesto bilo je zatvoreno oko 20 minuta, a navedeno glasačko mjesto biće otvoreno do vremena potrebnog da se ovaj period nadoknadi”, navodi se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.