Izbori 2020

Reakcije

DF: SDP-e i Naša stranka da prekinu ideološko i političko savezništvo s NiP-om

07/09/2020

Ako u SDP-u i Našoj stranci to nisu našli za shodno uraditi nakon izvještaja State Departmenta u kojem je Konaković označen kao figura koja tolerira antisemitska uvjerenja, neka to učine sada

Demokratska fronta poziva Socijaldemokratsku partiju i Našu stranku da prekinu ideološko i političko savezništvo sa strankom Narod i pravda i njihovim ideološkim inspiratorima.

Smatramo potpuno neprimjerenim, ističu u DF-u, da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić koji u Crnoj Gori otvoreno pozivaju na kolaboraciju s četničkim elementima.

SDP i Naša stranka nemaju šta da rade u savezništvu sa strankom “Narod i pravda”, i njihovim duhovnim vođama Zukorlićem i Cerićem. Stoga pozivamo sve lijevo – patriotski orijentirane članove SDP-a i Naše stranke da izvrše demokratski pritisak na rukovodstva svojih stranaka u cilju prekida saradnje s NiP-om.

– Ako u SDP-u i Našoj stranci to nisu našli za shodno uraditi nakon izvještaja State Departmenta u kojem je Konaković označen kao figura koja tolerira antisemitska uvjerenja, neka to učine sada kada NiP i Zukorlić daju otvorenu podršku pročetničkim elementima u Crnoj Gori – navodi se u saopćenju DF-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.