Saopćenje za javnost

HSP: Uloga SDP-a u mostarskim izborima je isključivo vezana za SDA

mostar obrtnici (1)

Istina je da se SDP dogovorio sa Strankom demokratske akcije (SDA) da oni ne daju listu za gradsko područje Mostar Jug a SDA za gradsko područje Mostar Zapad, tvrde u HSP-u

Hrvatska stranka prava (HSP) će se boriti svim snagama i neće dopustiti novu manipulaciju koju priprema Socijaldemokratska partija (SDP) na predstojećim mostarskim izborima. Izjava prvog čovjeka SDP Nermina Nikšića kako oni žele „razbiti koncept dva Mostara nakon kojeg bi slijedila podjela BiH na tri dijela“ u potpunosti je neistina i propaganda.

Istina je da se SDP dogovorio sa Strankom demokratske akcije (SDA) da oni ne daju listu za gradsko područje Mostar Jug a SDA za gradsko područje Mostar Zapad. Računica im je da bošnjački kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara ima veću šansu na Jugu iz SDA nego na Zapadu. Glavna matematika i „bitka svih bitaka za Mostar“ je kako skupiti 18 ruku za gradonačelnika Mostara iz SDA. Upravo ovim dogovorom SDP dijeli Mostar na hrvatski i bošnjački grad. Priča o Izbornom zakonu u BiH i trećem entitetu nema nikakve veze sa ovom igrom i izbornim manipulacijama koje se dogovaraju po Sarajevu i žele provesti u Mostaru.

Kada je u pitanju Izborni zakon u BiH, od njega korist ima jedino SDA, jer je upravo ta stranka dobila dva člana Predsjedništva BiH a ne Bošnjaci. U tome im direktno pomaže SDP što se vidi na slučaju grada Mostara ali i Demokratska fronta (DF) koja mirno gleda kako im ministrica vanjskih poslova Bisera Turković vrši registraciju dopisnih glasova po europskim veleposlanstvima upravo za Mostar i koaliciju u kojoj su te stranke. Predsjedništvo BiH ima ingerencije na vanjskim poslovima i Željko Komić, trenutačni član Predsjedništva BiH bi mogao reagirati i vratiti dignitet instituciji u kojoj sjedi, ali razvidno radi isto što i drugi član Predsjedništva BiH iz SDA.

HSP će svojim mandatima u Gradskom vijeću Grada Mostara razbiti plan bošnjačkih stranaka koji se krije iza lažne demokratske SDP, koja direktno radi za SDA i pristaje na sve metode kako bi progurala gradonačelnika Bošnjaka iz SDA. Moramo ih razočarati i upozoriti da im to neće proći i da će gradonačelnik Mostara biti Hrvat, jer će Hrvati izaći na izbore i pošteno dati glas strankama koje Mostar vide kao europski grad a ne monetu za potkusurivanje iz Sarajeva sa friziranim glasovima iz inozemstva, stoji u saopćenju za javnost koje potpisuje predsjednik HSP-a Nikola Raguž.