Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srebrenik

LDS održao predizborni skup u naselju Kurtići

20201018_182516

Općinski odbor LDS-a Srebrenik, proteklog vikenda, u sklopu predizborne kampanje za Lokalne izbore 2020. godine, upriličio je predizborni skup u naselju Kurtići

Kandidat LDS-a za gradsko vijeće Srebrenik, Sakib Smajlović, istakao je da je prioritetni cilj u narednom periodu riješiti problem vodosnabdijevanja u naseljima Kurtići, Zahirovići i Brezik, obzirom da već dugi niz godina građani imaju problema sa nedostatkom vode za piće.

Takođe, istakao je i značaj formiranja mjesnog područja Brezik, koje bi obuhvatalo naselja Brezik, Zahirovići i Kurtići, čime bi se u velikoj mjeri olakšalo planiranje infrastrukturnih projekata i projekata vodosnabdijevanja budući da su problemi ovih naseljenih mjesta identični.

Nosilac liste LDS-a za gradsko vijeće Srebrenik i vijećnik u gradskom vijeću, Nedžad Zahirović, naglasio je da su vijećnici LDS-a na sjednicama gradskog vijeća, u nekoliko navrata isticali problem loše infrastrukture ovog gradskog područja. Putnu infrastrukturu ovih naselja koristi preduzeće Šume TK, čija teška mehanizacija pravi veliku štetu koju je potrebno hitno sanirati.

Skupu se obratio i Amir Husarić, predsjednik općinskog odbora LDS-a Srebrenik, i kandidat na listi za gradsko vijeće,  koji se u svom izlaganju osvrnuo na program LDS-a za predstojeće Lokalne izbore. Planina Majevica kao planirana turistička destinacija otvoriće mogućnosti za lakši plasman proizvoda stanovnika koji se bave uslužnim i proizvodnim djelatnostima, a istovremeno će se steći uslovi za razvoj ruralnog turizma, za koji ova naselja imaju veliki potencijal.