Izbori 2020

Saopćenje za javnost

Narod i pravda: Semir Efendić je kalkulant koji pokušava sakriti činjenice

12/10/2020

Unutarstranački rat u SDA koji je kulminirao isključenjem Aljoše Čampare pokazao je da u SDA postoji mnogo kalkulanata, smatraju u NiP-u

Povodom reakcija načelnika Novog Grada Semira Efendića i podrške koju je iskazao Aljoši Čampari, iz Općinskog povjereništva Naroda i Pravde Novi Grad navode kako se radi o kalkulantskom i licemjernom potezu jer Efendić kritikuje SDA iako je istovremeno i kandidat te stranke, kaže se u saopćenju za javnost i dodaje:

Unutarstranački rat u SDA koji je kulminirao isključenjem Aljoše Čampare pokazao je da u SDA postoji mnogo kalkulanata koji su svjesni da je vrh stranke odgovoran za razne nedozvoljene radnje, ali koji istovremeno nemaju dovoljno hrabrosti da iskorače i jasno se opredijele, navodi se u reakciji Općinskog povjereništva Naroda i Pravde Novi Grad.

„Jasno je da je sami vrh SDA odgovoran za različite mahinacije i da je cijela stranačka struktura upregnuta u odbranu tih nečasnih radnji. Taj moralni pad rezultirat će padom SDA i to je jasno mnogima među kojima je i Efendić, koji se sada pokušava djelimično distancirati od SDA kako bi sačuvao biračko tijelo. Radi se o kalkulantskim potezima koje građani jasno prepoznaju kao takve“, navodi se u reakciji Naroda i Pravde.
Iz ove stranke ističu kako je Efendić prihvatanjem kandidature ispred SDA, koja je prošla sve stranačke instance među kojima je i Kantonalni odbor SDA Sarajevo čiji legalitet Efendić navodno osporava, sebe doveo u paradoksalnu situaciju iz koje se naknadnom pameću pokušava izbaviti.

„Pokušaj da se u unutarstranački rat uvuče cijela Općina Novi Grad najsigurnije će biti spriječena izborom novog lica za načelnika Novog Grada. Efendić već odavno, otvorenim ali bezuspješnim kandidiranjem za poziciju premijera kantona i predsjednika Kantonalnog odbora SDA, načelničku funkciju doživljava kao rezervni položaj na koji se vraća jer nije uspio u svojim političkim ofanzivama unutar SDA. Građani Novog Grada trebaju visokomoralnog, hrabrog i slobodnomislećeg načelnika koji će donositi odluke u najboljem interesu građana. Dosta je kalkulanata i podanika koji se sjete građana tek kad je ugrožen njihov lični interes. Prepoznajući ove kvalitete u Adnanu Deliću, Narod i Pravda je, zajedno sa SDP-om, Našom strankom i NBL-om, podržao njegovu kandidaturu za načelnika Novog Grada“, stoji na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

Komentari

Autor: Press-služba NiP

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.