reakcije

Naša stranka: Izetbegović legitimirao Dodikovu antidržavnu posjetu Zagrebu

izetbegovic

On također ovim činom podržava i patronizirajući odnos Hrvatske prema BiH koja je pokazala da ne priznaje suverenitet BiH nego suverenitet njenih naroda, saopšteno je iz Naše stranke

S pravom je Bakir Izetbegović kritikovao premijera i predsjednika Hrvatske, Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića zbog njihovog susreta s Miloradom Dodikom kao predstavnikom srpskog naroda u BiH, stoji u reakciji Naše stranke koju prenosimo u cjelosti.

S obzirom na to da će se i sam večeras susresti kao predstavnik jednog naroda s najvećim političkim dužnosnicima Republike Hrvatske Izetbegović je u potpunosti legitimirao Dodikovu posjetu Zagrebu. Izetbegović ovim učestvuje u izmještanju moći s države na etnolidere i lidere nacionalnih stranaka. On također ovim činom podržava i patronizirajući odnos Hrvatske prema BiH koja je pokazala da ne priznaje suverenitet BiH nego suverenitet njenih naroda.

Istu kritiku, naravno, zaslužuje i Dragan Čović koji je zajedno s Izetbegovićem u posjeti Zagrebu. Međutim, od njega nije očekivano ništa drugačije jer je i sam pobornik i provodnik politike rasturanja BiH. Izetbegović, međutim, na deklarativnom planu to nije, ali svojim djelovanjem konstantno nas ubjeđuje u suprotno, poručuju iz Naše stranke.