Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sda novo sarajevo

“Naša stranku iznosi neargumentovane tvrdnje u kontekstu neažurnosti Kriznog štaba”

kisa ilustracija vilsonovo1

Budimo volonteri Javnom zdravstvu i Civilnoj zaštiti, budimo odgovorni tako što ćemo pomagati svojim komšijama, a i samima sebi ne stavljajući u sumnju sve donešene mjere i preporuke

Krizni štab Ministarstva zdravstva izdalo je saopštenje za medije putem kojim osuđuje političke subjekte, a prije svih “Našu stranku” za neargumentovane tvrdnje u kontekstu “neažurnosti” ovog Štaba, stoji u saopštenju SDA Novo Sarajevo.

– U cijelosti shvativši ovu poruku, SDA Novo Sarajevo izražava apsolutnu i neupitnu podršku kako Kriznom štabu, tako i svim mediciniskim radnicima, koji na “prvoj liniji odbrane” predano rade na održavanju ovog ranjenog zdravstvenog sistema.

– Pandemija uzima svoj danak i razara mnogo veće i jače države od naše, tako da se našim herojima u bijelom zapravo trebamo staviti na raspolaganje kroz ulogu samoodgovornosti, a ne pukog kritikovanja.

– Oslobodimo se potreba za demagogijom, budimo samosvjesni, organizujmo se i svojim doprinosom.

– Budimo volonteri Javnom zdravstvu i Civilnoj zaštiti, budimo odgovorni tako što ćemo pomagati svojim komšijama, a i samima sebi ne stavljajući u sumnju sve donešene mjere i preporuke.

Dakle, šaljemo poruku ohrabrenja i podrške našem Kriznom štabu i našim medicinarima uz želje da ovu pošast savladamo čim prije, te da i ovu nevolju, baš kao i onu od ‘92 ostavimo iza sebe uz savladanu i naučenu lekciju o tome, ko su zapravo pravi neprijatelji, poručili su iz SDA Novo Sarajevo.