Izbori 2020

grad slučaj

Ovjereno učešće na izborima u Mostaru za još 12 stranaka

18/08/2020

Za tri političke stranke odbijena je prijava jer i nakon ostavljenog roka nisu otklonile nedostatke u prijavi

Nakon razmatranja izvještaja o izvršenim provjerama političkih stranaka za učešće na lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, a nakon otklanjanja nedostataka, Centralna izborna komisija BiH je na hitnoj sjednici održanoj danas ovjerila učešće još 12 političkih stranaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Istovremeno, za tri političke stranke odbijena je prijava jer i nakon ostavljenog roka nisu otklonile nedostatke u prijavi.

Nakon pravosnažnosti odluka o ovjeri, odnosno odbijanju prijava političkih subjekata, Centralna izborna komisija BiH će objaviti pregled ovjerenih političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima u Gradu Mostaru.

Rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima u Gradu Mostaru počinje 23. augusta i traje do 1. septembra do 16 sati.

Pored navedenog, Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila odluku o izradi sita (alata) za izradu vodenog žiga za proizvodnju papira koji će se koristiti pri štampanju glasačkih listića za lokalne izbore 2020. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.