Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljeni kandidati

Pokret Zajedno za bolji Srebrenik održao promotivni skup: Sami ne možemo puno ali zajedno možemo sve

ZBS 1

Na skupu koji je održan za područje Srebrenik Centar I i II predstavljen je nezavisni kandidat za gradonačelnika

Uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, u petak je u kino sali Doma kulture u Srebreniku održan promotivni skup i zvanično otvorena kampanja pokreta Zajedno za bolji Srebrenik.

Na skupu koji je održan za područje Srebrenik Centar I i II predstavljen je nezavisni kandidat za gradonačelnika dr. sci. Nihad Omerović kao i kandidati za gradsko vijeće pokreta Zajedno za bolji Srebrenik.

“Pokret ZAJEDNO ZA BOLJI SREBRENIK nastao je prije samo šest mjeseci i ove godine prvi put izlazi na izbore, sa jasnim ciljem i namjerom da zajedno sa vama radimo i gradimo Srebrenik po mjeri svih njegovih stanovnika. Samo zajedničkim radom i borbom možemo svaku našu ulicu, selo, mjesnu zajednicu i Grad Srebrenik učiniti mjestom boljeg življenja za sve nas. Raduje nas da je svakim danom sve više onih koji dijele naše mišljenje. Želimo pokazati i dokazati da zaista može drugačije, da postoji kvalitetna ALTERNATIVA, da može pošteno i sa uvažavanjem svih, sa istim pravima i pravilima za sve. Sami ne možemo puno ali zajedno možemo sve”, poručeno je sa skupa u Srebreniku.

“Ova priča počela je prije šest mjeseci kada smo se okupili i odlučili da ćemo se boriti za svoje porodice, za svoju djecu, za svoje roditelje, da se borimo za narod i za pravdu jer bez toga nijedno društvo ne može opstati. Nismo imali nikakve dileme niti kalkulacija oko toga. Građani su prepoznali našu priču i ja želim od srca da se zahvalim svima koji su spremni da se zajedno sa nama bore za stvaranje kvalitetnijeg života za svakog čovjeka u našoj lokalnoj zajednici, bez podjela i diskriminacije. Želim da vas sve zamolim i pozovem na dostojanstvenu i fer kampanju, jer nam ne priliči drugačije. Nemojmo vrijeđati niti uzimati drugima pravo ali ne dajmo na sebe i na svoje dostojanstvo”, poručio je aktuelni gradonačelnik i nezavisni kandidat za gradonačelnika Srebrenika.

Strogo poštujući sve mjere, pa i onu o ograničenom broju osoba u zatvorenom, reduciran je broj prisutnih u sali, ali je za ostale članove i simpatizere pokreta obezbijeđen live streaming kompletnog skupa putem FB stranice pokreta.