Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibrahim Spahić

Slogan GDS BiH za lokalne izbore 2020. je “Evropa u BiH – BiH u Evropi”

Ibrahim_Spahic_Povelja

Predsjednik Građanske demokratske stranke BiH Ibrahim Spahić izjavio je povodom početka izborne kampanje da je slogan GDS BiH “Evropa u BiH – BiH u Evropi”

Sloganom pozivamo građanke i građane BiH u zemlji i svijetu da svojim glasom osiguraju održiv razvoj i opstanak bosanskohercegovačkog građanskog društva sa svim bogatstvom i jedinstvom kulturnih raznolikosti, saopćili su iz ove stranke.
“To je najbolji put za  sve nas, građanke i građane Evrope da se povezujući  svoje interese kroz  lokalnu i regionalnu saradnju jačamo i ekonomsku i socijalnu sigurnost i bezbjednost za ulaganje i nove investicije,za zaštitu životne sredine i zdravlje za sve.
Vrijeme je pandemije u Evropi, kao i u svijetu pokazalo koliko je važna međusobna i međunarodna saradnja i solidarnost.
GDS BiH ponavlja da je vidljivo teško i neodrživo stanje u društvu od otimanja i privatizacije dobara koje su radnici podigli do odlaska  mladih iz zemlje, zdravstva i obrazovanja, od  prisvajanja  ljudskih zajednica  i lažnog dušebrižništva za sudbinu siromašnih i obespravljenih  ljudi.
Da bi se to vidjelo  nije potreban nikakav lakmus papir kao ni da bi se razotkrila sva bijeda i nepodnošljiva i  nezasitna gramzljivost obogaćenih na nesreći ljudi.
Otimanje budućnosti mladima i njihovim porodicama da žive i rade u BiH i da podižu nove generacije  je največe i najteže djelo protiv humanosti  i svoje zemlje .
Budimo odgovorni i pažljivo saslušajmo programe i upoznajmo kandidate za opštinska vijeća i načelnike i gradonačelnike.
Budimo odlučni i glasajmo za najbolje i najsposobnije koji će znati slušati glas građana i njihove potrebe i interese zastupati demokratski i mudro.
Budimo  svojim glasom glasnici kvalitetnijeg života u svojim opštnama i gradovima – Lokalni izbori su u rukama građanki i građanki Evrope koji žive i rade i BiH ili su na različitim destinacijama planete potražili mogućnosti za bolji život.
Sada je šansa da se izbornom voljom birača povrati povjerenje u vlastite snage i osigura život dostojan svakog čovjeka i njegove porodice. Ne dozvolimo da se  ljudski životi  i prirodni  resursi naše zemlje raznose i troše u bescjenje”, poručio je Spahić.