Autor “Jedne knjige za mir”: Svete poruke Božijih knjiga veoma slične

mirnes kovac

Mirnes Kovač, autor ideje i knjige ”One – Jedna knjiga za mir” na Cannes Lions festivalu zabilježio značajan uspjeh podsjetio je kako ga je vijest o ”izvanrednom plasmanu projekta ONE na festivalu zatekla u mjesecu ramazanu kada muslimani poste i intenzivno uče Kur’an”, prenosi Anadolu Agency (AA).

”I božanska objava Kur’an započela je upravo u ramazanu, u njegovoj zadnjoj trećini u kojoj se upravo nalazimo. A ovaj naš projekat ustvari uči da su svete poruke Božijih knjiga veoma slične te da nose dobro i mir. Upravo zbog toga negdje u dubini sebe sam osjećao da će ovaj projekat osvojiti srca i podršku ljudi”, izjavio je Kovač.

Razlogom uspjeha smatra i to što je projekt rađen iz srca, a samo one stvari koje se rade srcem dopiru do srca.

“Naravno, ponosan sam što je poruka ONE poslata iz Sarajeva i to u danima kada obilježavamo 20 godina Međureligijskog vijeća u BiH koje je ovom projektu pružilo punu podršku”, poručio je Kovač koji je zahvalio mnogim teolozima, ali i drugim saradnicima na projektu.

”Hvala svima dobrim ljudima koji su u knjizi One prepoznali zajedničko svjetlo svima nama. Za budućnost!” poručio je Kovač na kraju.

Poseban uspjeh je zlato koje su, pojašnjava Kovač, dočekali u ”mubarek 27. noći ramazana”.

Na najvećem svjetskom festivalu kreativnosti “Cannes Lions” u Francuskoj regionalna agencija “New Moment” osvojila je nagrade za projekt “The One – Jedna knjiga za mir”, autora Sarajlije Mirnesa Kovača.

Nagrade su, između ostalog osvojene u kategorijama “Print”, “PR” i “Promo & activation”.

”Jedna knjiga za mir” okuplja učenja iz svetih knjiga Biblije i Kur'ana, pokazujući uporednim predstavljanjem stihova i ajeta koliko su vjerska učenja tih knjiga zapravo slična.

Projekt je osmišljen za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini.