Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Balerina Sara Šarić osvojila nagradu na takmičenju “Balance 2018”

Sara333

Na Međunarodnom natjecanju iz klasičnog baleta “Balance 2018”, koje je održano od 21. do 23. maja u Sarajevu, učenica 3. razreda Prve Baletske škole – izvanredno odjeljenje Mostar, Sara Šarić osvojila je u 3. kategoriji specijalnu nagradu sa 100 osvojenih bodova, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica Športskog plesnog kluba “Zrinjski” Mostar Marina Čerkuč.

Na natjecanju su sudjelovala 74 natjecatelja iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Članovi žirija bile su eminentne osobe iz struke, i to Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija).

Čerkuč je istaknula kako je Sara Šarić osvojivši specijalnu nagradu dobila besplatnu kotizaciju za međunarodno takmičenje u Grčkoj, koje će se održati u julu 2019. godine.

Inače, u organizaciji udruženja Tanzelarija – organizacije za promociju savremenog plesa, u Sarajevu je održano III. međunarodno takmičenje  iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletne škole, kao i baletna studija.

Cilj je takmičenja okupiti na jednom mjestu mlade ljude koji posjeduju natjecateljski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznanstva i družiti se.