BKC Tuzla: Bogat i raznovrstan sadržaj za kraj godine

bkc-tuzla456

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona do kraja 2016. godine posjetit će 80.000 posjetilaca, a u ovom centru kulturnih i muzičkih događaja najmnogoljudnijeg kantona u BiH s krajem godine bit će zabilježeno 360 održanih događaja.

Direktor tuzlanskog BKC-a Edis Bajić rekao je Feni, da će kraj tekuće godine biti obilježen brojnim koncertima, predstavama i drugim događajima, ocijenivši ovu godinu jednom od najuspješnijih.

Najavio je da će večeras biti održan koncert „Biseri narodnog melosa Crne Gore“, a sutra modna revija koju organizuje Udruženje „Lotosice“, dok će 16. decembra biti koncert Asima Brkana povodom 35 godina od rada ovog umjetnika.

Svoj godišnji koncert 17. decembra održat će KUD „Zvonko Cerić“, dok će 19. decembra biti održan i Božićni koncert.

Predstava „Sunce tuđeg neba“, autora Dragana Marinkovića Mace, bit će izvedena 20.decembra, dok će dan kasnije biti upriličena tribina Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, a 22. predviđen je i polugodišnji koncert Osnovne muzičke škole Tuzla

Revija plesa i podjela paketića u organizaciji Plesnog kluba „Sandoval“ bit će održana 23.decembra, a 24. predstava za djecu „Mutiša i Kvariša“, a istog dana, navečer i predstava „Ćorkan“.

Uspješna ovogodišnja sezona BKC-a završit će koncertom grupe „Hari Mata Hari“, koji će biti održan 26. decembra, a do kraja godine, bit će održan i polugodišnji koncert učenika Srednje muzičke škole iz Tuzle i svečani novogodišnji koncert Gradskog umjetničkog društva „Lege artis“.