Bogat program Festivala “Sarajevska zima” i ovog vikenda

festival-sarajevska-zima

U okviru XXXIV Festivala “Sarajevska zima” danas će u 12 sati u klubu Sloga Cinemas biti upriličen susret s pjesnicima Dijanom Badicom i Stefanom Nitom iz Bugarske, zemlje koja je počasni gost ovogodišnjeg festivala.

Direktor Festivala Ibrahim Spahić izjavio je za Fenu da nakon toga danas u pet sati, također u klubu Sloga Cinemas, slijedi predstava slovenačkog savremenog plesa “Oh ho ho ho, what do we have here” koju je pripremio Branko Potočan, a koja je pobudila pažnju u čitavoj regiji.

– Zatim, u šest sati u Bošnjačkom institutu koncert će održati poznati kompozitor i prijatelj Sarajeva i ovog festivala Eric Breton, koji će između ostalog izvesti i kompoziciju “Drugo lice svijeta” kojom je otvorena ovogodišnja “Sarajevska zima” – rekao je Spahić.

Večeras u sedam sati u galeriji Roman Petrović bit će otvorena izložba mostarskog umjetnika Alice Jakirovića, a u 19.30 sati u Narodnom pozorištu bit će izvedena baletna predstava “Dervi i smrt” Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita.

Promocija pjesme “Drugo lice svijeta” bit će upriličena sutra u jedan sat u hotelu Bjelašnica i kod skakaonice na Igmanu, čime će biti zaokružen festivalski program ovog vikenda.