Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelnici “Dance World Cupa” u posjeti ZDK

Subasic_sGostima_arhiva

Predsjedavajuća Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Draženka Subašić primila je direktora svjetske manifestacije “Dance World Cup” Johana Grimshawa iz Engleske i glavnu sutkinju ovog baletnog takmičenja Mary Walledge iz Škotske, koji će voditi regionalno predtakmičenje koje se sutra održava u Zenici.

Riječ je o prvom ovakvom međunarodnom baletnom takmičenju u Bosni i Hercegovini koje predstavlja kvalifikacije za “Dance World Cup” i na kojem će nastupati takmičari iz zemalja regije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Gosti su zahvalili domaćinima s nadom da će suradnju nastaviti i na drugim projektima, a predsjedavajuća Subašić je čestitala na dosadašnjim rezultatima i upornom radu balerina i rukovodilaca zeničke baletske škole, te im zaželjela puno sreće i uspjeha u daljem radu.

Draženka Subašić je gostima iz Velike Britanije zahvalila na dosadašnjoj pruženoj podršci u nadi da će saradnja biti nastavljena te im u znak sjećanja uručila simbolične suvenire sa znamenjem srednjovjekovne Bosne.