Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri zajednička koncerta vojnih orkestara iz UK i BiH

Vojni orkestar OS BiH 02

Ministarstvo odbrane BiH, Oružane snage BiH i Ured vojnog atašea britanske ambasade u BiH organizuju četiri zajednička koncerta vojnih orkestara u Tuzli, Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu.

Koncerti će biti održani u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli 24. marta, KC Banski dvor u Banjoj Luci 25. marta, ‘Mepas Mall’ u Mostaru 26. marta, te u Domu OSBiH u Sarajevu 27. marta.

Koncerti u Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru otvoreni su za sve zainteresirane ljubitelje muzike, dok će završni koncert u Sarajevu biti uz pozivnice.

Ove godine, po prvi put, koncert izvode Orkestar OSBiH i Vojni orkestar Kraljevskog puka zračnih snaga (The Band of The Royal Air Force Regiment), a dirigovat će pukovnik Tomislav Sušac (OS BiH) i poručnik Tom Rodda (UK).

Višegodišnja uspješna bilateralna vojna saradnja vojnih orkestara Oružanih snaga BiH i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, do sada je rezultirala mnogobrojnim nastupima, studijskim posjetama, obuci u muzičkoj izvedbi i marširanju, zajedničkom snimanju te široj saradnji i s drugim vojnim orkestrima u regiji.

Publika će imati priliku uživati u koncertnom programu različitih stilova muzike, koji se sastoji od protokolarnih izvođenja himni Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva, repertoara vojnih marševa, tradicionalne klasične muzike obje zemlje, te pop, džez i savremene rock muzike, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.