Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dan sjećanja na Sulejmana Kupusovića

sulejman kupusovic

Tačno na dan 7. aprila, u foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo u 13 sati, bit će upriličen umjetnički program kojim će ova kulturna institucija simbolično obilježiti rođendan teatarskog velikana Sulejmana Kupusovića, umjetnika, vizionara, reditelja koji je svojim dugogodišnjim i dragocjenim umjetničkim djelovanjem ostavio autentičan i neizbrisiv trag na području pozorišne umjetnosti.

Na promociji knjige Kupusovićevih kolumni koje su nastale u periodu od 2005. do 2014. godine, sjetit ćemo se njegovih misli, stavova i britke riječi kojom je oštro, nekada i duhovito, analizirao stvarnost u kojoj živimo, a sve sa željom da se uspostavi neko pravednije društvo i bolje mjesto pod suncem za sve nas.

Izdavač knjige kolumni pod nazivom “Gospodo Bosanci i ostali, debelo smo zaostali” je Kult B, a urednik i priređivač Dževdet Tuzlić.

Nakon promocije knjige, u „Galeriji sjećanja – Sulejman Kupusović“ bit će otvorena izložba „Bezvremenski teatarski rukopis – Sulejman Kupusović“, a u redovnom večernjem terminu (19:30) na sceni NPS bit će izvedena komedija „Balkanski špijun u Sarajevu“.