Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IMTEC na 30. Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu

Imtec_Sajam_Knjige_Stand

Iider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. predstavit će se na ovogodišnjem 30. po redu Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu sa najnovijim tehnologijama koje se koriste u edukacijama.

Pod motom «znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu», IMTEC će od 18. do 23. aprila prezentirati najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito.

«Živimo u 21. stoljeću, i sve je podređeno boljem, bržem, i kvalitetnijem sticanju znanja i vještina. Ideja da nastupimo na Sajmu knjige u Sarajevu ‘kuha se’ već nekoliko godina, i odlučili smo realizirati je u momentu kada svjetski brandovi kao što su SMART i NEC imaju zaista izvanredne proizvode koji se koriste u najrazličitijim oblicima edukacije. Na našem, za ovaj nastup posebno dizajniranom štandu, u jednom otvorenom i na momente zabavnom nastupu, demonstrirat ćemo za vrijeme Sajma svim našim posjetiocima mogućnosti naprednih tehnologija», kazala je Safija Hadžić direktorica prodaje IMTEC Solutions, divizije kompanije koja nudi napredna poslovna rješenja.

Između ostalog, predviđeni su kvizovi za djecu iz škola i mekteba, prezentacije za nastavnike i profesore, pokazi i simulacije za ljude iz svijeta biznisa. «Osigurali smo nagrade za posjetioce, a vjerujemo da ćemo biti zanimljivi pogotovo djeci sa provjerama znanja na zabavan način a koje smo pripremili za sve uzraste. Kako bismo dodatno motivirali medije u ovom društveno korisnom cilju širenja znanja o novim tehnologijama, predvidjeli smo poklone i neku vrstu radionice na našem štandu za sve one koje budu zanimali mogućnosti uređaja koje ćemo predstaviti», riječi su Hadžić.

Od uređaja bit će predstavljeni SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U, a moguća su i iznenađenja sa pojavljivanjem nekih od uređaja koji će biti prvi put predstavljeni u Bosni i Hercegovini.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u BiH, IMTEC već 15 godina zbližava tehnologiju i ljude. IMTEC je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika. Kompanija razvija svoje poslovanje u dvije divizije, IMTEC Solutions i IMTEC Computers, a jedini je registrovani proizvođač desktop računara u Bosni i Hercegovini. Posjeduje lanac poslovnica koji broji 15 IMTEC trgovina raspoređenih širom BiH, on-line shop www.imtec.ba , te specijalizranu službu za prodaju firmama i institucijama.