Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izložba “Witty Graffity” u Art Kinu Kriterion

WITTY_GRAFFITI_FB_EVENT_COVER!

U Art Kinu Kriterion 26. aprila 2018. godine će biti otvorena izložba postera i Instagram dosjetki Harisa Jusovića pod nazivom “Witty Graffity”.

Po zanimanju grafički dizajner, Haris je kroz svoj Instagram profil za mnoge postao oplemenjivač svakodnevnice i baza inspiracije. Harisova prva izložba će biti jedinstvena prilika za 4.000 Instagram pratilaca da upoznaju autora i vide radove van virtualnog konteksta.

Kvalitetan humor i smijeh do suza danas su na cijeni, zato pružite sebi i onima koje volite priliku da se zajedno nasmijete ponekad sumornoj, ponekad surovoj svakodnevnici.
Izložba počinje u 19:00h.

“Sarkazam je jedan zdrav razvoj svijesti i ako imaš potrebu da tim sarkazmom nekoga nešto naučiš, onda on ima jednu bitnu ulogu u bogaćenju naše vizuelne i komunikativne svijesti. Ja imam specifičan smisao za humor i raduje me da ljudi prepoznaju ono što radim. U Sarajevu postoji jaka tradicija različitih vidove humora, počevši od viceva, karikatura do imaginarnih likova koji su se kasnije ekranizirali, pa preko svakodnevnog rutinskog humora. To je sredina koja je senzibilizirana na humor i gdje loš humor ne može prolaziti. Humor je veoma neopipljiva roba , ali moramo paziti i biti veoma upućen u stanje stvari u društvu, biti informisani i otvoreni kako bi šalu plasirali u pravom trenutku. “ – kaže Haris Jusović koji je grafički dizajn studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Art Kino Kriterion pokreće platformu afirmacije mladih u umjetnosti kroz organizaciju različitih sadržaja iz sfere filmskih, likovnih, scenskih, muzičkih umjetnosti, te multimedije i novih medija.

“Izložba “Witty Graffity” je Harisova prva samostalna izložba i u Kriterionu smo zaista sretni da se održava upravo kod nas. Želimo da prostor koji se nalazi u centru grada, na veoma prometnoj lokaciji bude sjecište dobrih ideja i kreativnosti.” – dodaju organizatori iz Art kina Kriterion.