Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koncert turskog Kamernog orkestra produžuje Zenica Summer Fest

zenica_summer_fest

Koncertom Kamernog i simfonijskog orkestra Zenica, sutra u 20.30 sati u Gradskom parku, nastavlja se Prvi Zenica Summer Fest, koji je počeo 14. jula na Kamberovića polju koncertom repera Frenkiea.

– Mi smo prošlog mjeseca svojim koncertom otvorili 20. Bihaćko ljeto, a drago nam je da ćemo prvi put nastupiti i na otvorenom prostoru u okviru manifestacije Zeničko ljeto. Popularan je naziv koncerta – Muzika raspoloženja.

Kada pomenete kamerni simfonijski orkestar pomisli se na ozbiljan muzički program, ali vidjet ćete da smo se potrudili da pripremimo interesantan program i aranžmane koji će biti slušljivi te da će svako moći naći kompoziciju za sebe. Akcenat je na filmskoj muzici – najavio je dirigent ovog orkestra Ahmo Muharemović, koji se nada da će ih i vrijeme poslužiti.

On je dodao i kako su napravili jedan dodatak za ovu manifestaciju, koja je, po planu organizatora, trebala završiti 3. augusta koncertom grupe Dubioza kolektiv.

– Kamerni orkestar iz Turske dolazi 3. augusta u Sarajevo, a mi smo ih zamolili da 4. augusta održe i koncert u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, s početkom u 19.30 sati. Mi ćemo, u okviru njihovog koncerta, zajednički s njima izvesti dvije kompozicije.

Orkestar iz Turske, koji okuplja muzičare iz pet zemalja, zainteresiran je da angažuje i neke muzičare iz BiH. To je velika prilika i za nas da ostvarimo dugoročnu saradnju – istakao je Muharemović.

Zenička policija brine za sigurnosni aspekt manifestacije, a kako je najavio načelnik PU Zenica 1 Admir Gazić, i u narednom će periodu popratiti i stvoriti siguran ambijent za sve manifestacije u Gradu Zenici.

– Stvorit ćemo ambijent koji će omogućiti da se pošalje lijepa slika iz ovog grada – kazao je Gazić.

I ovogodišnja, 9. noć rokenrola na Tvrđavi u Vranduku, također će biti održana u sklopu ove manifestacije. Nakon sutrašnjeg koncerta Kamernog i simfonijskog orkestra, na raznim lokacijama u gradu naredne će dvije sedmice svaku noć biti održan neki koncert.