Koncertom “Glasovi iz Junana” najavljuje se početak “Sarajevske zime”

sarajevska_zima_umjetnici_iz_kine

Umjetnici iz Kine večeras će koncertom “Glasovi iz Junana” u Domu Oružanih snaga BiH najaviti početak ovogodišnjeg 33. Internacionalnog festivala Sarajevo “Sarajevska zima”.

Nastup umjetnika iz Narodne Republike Kine najavljen je danas na konferenciji za medije, uz učešće direktora Konfucijevog Instituta La Weixina, ministra kulture NR Kina Li Jianxuana, muzičkog direktora Yunnana Jin Xiaofeng Arta Zou Hanga, savjetnika za kulturu Ambasade Kine u BiH Zhou Yana, te poznatog kineskog pjevača Gao Hang Zhanga.

Gao Hang Zhang je izveo kratki preformans za prisutne i time nagovijestio sadržaj koncerta koji će biti održan večeras u 19 sati u Domu Oružanih snaga BiH.

Direktor festivala Ibrahim Spahić zahvalio se Ministarstvu kulture NR Kine, Ambasadi NR Kine u BiH i Institutu Konfucije na saradnji i pozvao sarajevsku publiku da sa kineskim umjetnicima i koncertom “Glasovi iz Junana” zajedno krenu na čudesno putovanje Svilenim putem umjetnosti “Sarajevske zime”, saopćeno je iz Press službe Festivala.