Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

„Krojcerova sonata“ u četvrtak u BKC Živinice

bkc zivinice

U BKC-u Živinice u toku je manifestacija „Četvrtkom u pozorište“, koja plijeni pažnju među građanima Živinica, a publika svakog četvrtka uživa u predstavama raznih žanrova. Predstojećeg četvrtka, u 19:30 sati publika će imati priliku pogledati nagrađivanu predstavu, „Krojcerova sonata“ koja je igrala širom EX Jugoslavije, a nastala je u produkciji Teatra Kabare Tuzla. Predstavu je režirao beogradski reditelj Nebojša Bradić, a igra glumac Vlado Kerošević.

Središte storije je odnos muškarca i žene, problem duhovnog i fizičkog u njihovom odnosu. Tolstoj ga je razveo u niz rukavaca i svaki od njih je trebao dati svoj obol idejnoj okosnici koju je sebi unaprijed Tolstoj postavio i, na kraju, sveo ih u životnu bujicu sa vrtoglavom maticom ljubomore koja je, poput oluje, uništavala sve pred sobom dok se nije završila zločinom – ubistvom.

Autor teksta je Lav Nikolajevič Tolstoj, a dramatrušku obradu pripremila je Nancy Harris.
Publika će i ovog četvrtka moći ocijeniti predstavu, ocjenom od 1 do 5, tako da će upravo od publike ovisiti pobjednik festivala koji se već drugu godinu zaredom organizira u Živinicama.