Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Maslinova grana” u Gackom

maslinova

Ansambl predstave “Maslinova grana” Mostarskog teatra mladih i stručni tim Centra za dramski odgoj otputovali su jutros u Gacko gdje će s učenicima Centra stručnih škola imati više aktivnosti.

Iz Centra za dramski odgoj napominju kako je riječ o aktivnostima koje se održavaju u okviru jednogodišnjeg projekta “Maslinova grana” podržanog od Veleposlanstva Švicarske u Bosni i Hercegovini, a koji se realizira u deset hercegovačkih općina.

Mladi iz Mostara i Gacka u subotu bi trebali imati višesatnu radionicu na kojoj će ovladavati tehnikama forum teatra i postaviti osnove za budući forum predstavu, a kojom će se predstaviti u Mostaru na susretu mladih ljudi iz svih 10 općina uključenih u spomenuti projekt.

Riječ je o općinama: Gacko, Bileća, Trebinje, Ravno, Neum, Ljubuški, Čapljina, Grude, Posušje i Mostar.

Uz radionice bit će analizirana ideja projekta i dogovoreni modaliteti daljnje suradnje.

eMTeeM će predstaviti svoj rad malom izložbom, a zatim izvesti predstavu “Maslinova grana”.

Bit će to devedeseta izvedba ove predstave koja na ironičan način problematizira društvo u kojem živimo i mladalački glasno i jasno diže glas protiv svih pojava koje im smetaju.

Na kraju dana svi zajedno će posaditi drvo masline i tako odaslati jasnu poruku da žele mir, toleranciju i život dostojan čovjeka. Nakon Gacka projekt se nastavlja u Bileći.