Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MOFF: Sutra projekcija filma “Scaffolding”

moff

U sklopu 11. izdanja Mostar film festivala redatelj Marković Zonjo predstavio je svoj film “The books of knjige: Slučajevi pravde”, dok je glumac Ami Smolačić govorio o filmu “Scaffolding” u kojem igra.

Marković je kazao kako je film “The books of knjige: Slučajevi pravde”, zapravo, trebao biti serija, međutim zbog nedostatka financijskih sredstava odlučeno je da se napravi film.

Istaknuo je kako se radi o neobičnom filmu te da su reakcije ljudi nakon gledanja raznorazne, od oduševljenja do toga da kažu da je najveće smeće.

Inače, spomenuti film prikazan je mostarskoj publici u subotu, 18. novembra, u natjecateljskom dijelu programa MOFF-a.

Glumac Ami Smolačić kazao je kako je film “Scaffolding” priča o mladiću Asheru, koji završava studije i ostaje mu zadnji ispit. Asher je nesiguran u sebe i u konfliktu je s okolinom.

– Njegov otac želi da on nastavi obiteljski posao u građevinarstvu, no Asherov profesor u njemu nalazi neku umjetničku crtu i pomaže mu oko zadnjeg ispita. I tu nastaje konflikt između profesora i oca – ispričao je Smolačić i pozvao Mostarce da dođu pogledati film.

“Scaffolding” će biti prikazan u utorak, 21. novembra, u 16 sati, u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, u okviru međunarodnom programa MOFF-a.