Na Novogodišnjem koncertu “Lege Artis” nastupilo više od 100 izvođača

lege_artis

Na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli sinoć je održan tradicionalni Novogodišnji gala koncert Mješovitog hora Gradskog umjetničkog društva “Lege Artis”, pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića.

Na ovom svečanom koncertu posvećenom prazničnim danima nastupilo je više od stotinu izvođača.

GUD Lege Artis u „Gradu soli“ djeluje od 2012. godine, a ove godine obilježio je pet godina postojanja.

Dirigent i predsjednik GUD “LegeArtis” Tuzla, Jasmin Hasić u izjavi za Fenu istaknuo je da Mješoviti hor Lege Artis tradicionalno već 4. godinu zaredom organizira novogodišnji koncert, gdje zajedno sa prijateljima sumiraju rezultate prethodne godine.

Dodao je da je ovaj koncert poklon tuzlanskoj publici i rezultat rada Lege Artisa tokom čitave godine, napomenuvši da na svakom koncertu sala bude popunjena do posljednjeg mjesta.

Ocijenio je da je ovogodišnji koncert drugačiji po kvalitetu, navodeći da je ove godine nastupilo najviše učesnika, od kojih je dosta kvalitetnih solista.

Pored ansambla “Lege Artis” Tuzla na koncertu su nastupili i Ženska vokalna grupa “Mironosice” iz Subotice, Mješoviti hor BZK Preporod “Brčko”, Gradski Vokalni ansambl “Tuzlanke”, Ženski zbor “Slovenčice”, Gradski dječiji hor “Slavuj” kao i učenici Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” Tuzla.

U prepunom BKC-u tuzlanska publika je mogla uživati i u interpretacijama pijanistice Slađane Dedić, violinistice Maje Hadžimahović, te sopranistice Dženane Huseinagić.