Od danas otvorene prijave za radionice 58. festivala MESS

mess – press 3

Direkcija Internacionalnog teatarskog festivala MESS poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na tri edukativne radionice koje će biti održane u okviru programa 58. MESS-a.

U okviru dječijeg programa, radionica “Svjetlo u teatru“ bit će održana 5. i 6. oktobra, a radionica “Contakids“ je zakazana za 6. oktobar, saopćeno je iz MESS-a.

Za nešto starije, radionica “Politika u sobi“ bit će održana 6. oktobra na maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. Vodit će je Bertrand Lesca i Nasi Voutsas (Ujedinjeno Kraljevstvo/Francuska), dobitnici nagrade Total Theatre.

Radionica koja se realizira u saradnji s British Councilom u BiH u okviru Edinburgh Showcase programa bavi se istraživanjem ideja neslaganja, frustracije, mržnje i pomirenja. Uz maksimalno 15 učesnika i učesnica koji moraju poznavati engleski jezik, prijave se mogu dostaviti do 1. oktobra.

Uz osnovne podatke učesnika/ica, prijave treba da sadrže kratke biografije te motivaciona pisma do 400 riječi.

“Svjetlo u teatru“ je radionica namijenjena osobama od 7 do 21 godine uz maksimalno 15 učesnika i učesnica. Radionicu će voditi Petra Bokić iz Hrvatske, a od prijavljenih se očekuje da dođu sa muzikom/poezijom/stripom ili pričom koja ih inspiriše te nekim instrumentom ukoliko ga sviraju.

“ContaKids” je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja.

Radionicu će voditi Till Frühwald iz Njemačke, a namijenjena je za djecu od dvije do pet godina i njihove roditelje, uz maksimalno 30 učesnika i učesnica (15 parova: roditelj + dijete).

Krajnji rok za prijavu je 1. oktobar.

Sve informacije o 58. festivalu MESS dostupne su na: www.mess.ba.