Online knjižara Knjiga.ba poklanja deset posto popusta pri kupovini

knjiga

Najveća online knjižara u BiH na adresi Knjiga.ba za ovo ljeto pri kupovini nudi sniženje cijena knjiga od 10 posto.

Sve što je potrebno je da se prilikom odabira naslova (kupovine) unese promotivni kod za popust: LJP337. Promo akcija trajat će do 31. jula, a moguće ju je iskoristiti prilikom jedne kupovine.

Iz ove online knjižare preporučuju naslove – Irving Stoun “Agonija i ekstaza”.
Mikelanđelo Buonaroti, tvorac Davida, čovjek koji je oslikao Sikstinsku kapelu, arhitekta kupole crkve Svetog Petra ponovo živi na stranicama burnog, moćnog i čudesnog romana proslavljenog pisca Irvinga Stona.

Tu je i knjiga “Karkin” Fahrija Karkin, Adnan Buturović – Biografski zapisi sarajevskog advokata.

– Knjiga je sociološka i mentalitetska studija par excellence. Sarajevske sedamdesete, vremena igranki, prvih kafića i početka, ako se tako može reći, internacionalizacije pojedinih kriminalnih tokova, preko osamdesetih u kojima je raspad socijalističkog sistema uglavnom obilježio privredni kriminal, do devedesetih u kojima je prohujao ratni vrtlog, kroz ovaj tekst prolaze likovi koje smo obično znali kao pripadnike kriminalnog kruga – naveo je književnik Ahmed Burić u osvrtu na knjigu.

Antoine De Saint Exupery “Mali princ”. Kada je francuski pisac Antonie de Saint- Exupery dobio ponudu da napiše nešto za djecu, on je već donekle bio poznat pisac. Međutim, njegovo književno djelo je bilo skromno i nije skretalo neku posebnu pažnju čitalačke publike i kritike. Tek kada je napisao alegorijsku priču “Mali princ” i objavio je 1940, ušao je u književnost za djecu kao nezaobilazni pisac, ušavši tako i u gotovo sve školske programe širom svijeta.

Za kratko vrijeme “Mali princ” je doživio bezbroj izdanja i štampan u stotinama hiljada primjeraka. Smatra se da je “Mali princ” po broju izdanja gotovo na svim jezicima svijeta, jedina knjiga koja je dostigla izdavački fenomen svetih knjiga Biblije i Kurana. Knjiga je to namijenjena djeci, koja je namijenjena i odraslima, saopćeno je iz Knjige.ba.