Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počelo snimanje kratkog filma “Dah”, rediteljskog debija Ermina Brave

bravo film (3)

“Dah” radni je naziv rediteljskog i scenarističkog debija istaknutog bh. glumca Ermina Brave čije je snimanje počelo 27. marta.

Riječ je o kratkom igranom filmu koji radi produkcijska kuća “Deblokada”.

Glavne uloge tumače Igor Škvarica i njemačka glumica Klara Hofels koja je bh. publici najpoznatija po posljednjoj ulozi u filmu “Toni Erdmann”, koji je pored niza uspjeha na najprestižnijim svjetskim festivalima i kino-distribuciji ove godine bio nominovan i za Oscara za najbolji strani film. Pored njih, u filmu će se pojaviti Boris Ler i Alban Ukaj.

– Igor (26) radi na održavanju Rehabilitacionog centra u kojem se liječi Edita (71). Slučajni susret razviće se u neobičan odnos. Bez ijedne riječi dva bića će se prepoznati i promijeniti jedno drugo. Šta se desi kada posljednje trenutke u životu podijelite sa strancem? – kratki je sinopsis naveden u saopćenju “Deblokade”.

S obzirom na to da je film neverbalan, glumačka igra je krucijalna u pričanju ove priče i razvijanju odnosa.

Film će biti realizovan u saradnji sa Centrom za zdravo starenje Novo Sarajevo a bit će u potpunosti snimljen u hotelu Bistrica na Jahorini.

Producenti filma su Damir Ibrahimović i Jasmila Žbanić, a izvršni producent je Mirza Hamzić. Projekat je podržan od Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta kantona Sarajevo.

Direktor fotografije je Eldar Emrić, scenografiju potpisuje Mirna Ler, kostim Lejla Hodžić, šminku Lamija Hadžihasanović Homarac, a montažu Vladimir Gojun.