Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Vesele igrarije” za najmlađe podjetioce manifestacije “Ljeto na Sani 2018”

2 (3)

Ove godine navršavaju se 22 godine od početka održavanja manifestacije “Ljeto na Sani”, koja je postala neizostavan dio turističke ponude grada na devet rijeka, za vrijeme ljetnih mjeseci.

Kao i svih ranijih godina, građani Sanskog Mosta i susjednih općina, te brojni turisti koji u ljetnom periodu posjećuju grad uživat će u prigodnim sadržajima kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera, a kroz “Ljeto na Sani” prodefilovat će brojni muzičari, umjetnici, sportisti i glumci. Prvo „Ljeto na Sani“ održano je 1997. godine i od tada je postalo prepoznatljiv simbol Sanskog Mosta.

Kao i prethodnih godina generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani“ je Općina Sanski Most, a organizator RTV „Sana“. Večeras će se u malom parku na rijeci Zdeni u centru grada održati tradicionalna „Sladoledijada“ kao i pozorišna predstava za djecu narodnog pozorišta iz Tuzle „Vesele igrarije“.

Ono nas očekuje sutra jeste predstava za odrasle „Ostajte“, koncert bihaćke grupe Camino verde, promocija novog albuma, te Sana music fest – panel diskusija.