Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstava za djecu “Hoću da se igram”na sceni Teatra kabare Tuzla

predstava za djecu

Sinoć se na sceni Teatra kabare Tuzla premijerno izvela predstava ‘’Pijani’’ autora Ivana Viripajeva. Ova komedija, koja predstavlja diplomsku predstavu studenata IV godine glume u klasi Damira Altumbabića, uspješno se realizirala u okviru 3. Festivala premijera 2018. Publika je imala priliku uživati u koprodukciji Teatra kabare Tuzla i Studentske scene pri ADU Univerziteta u Tuzli.

U petak, 26.10.2018, biće izvedena predstava za djecu ‘’Hoću da se igram’’ autora Šime Ešića s početkom u 18 sati. Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla I premijerno izvedena krajem 2015. godine a svoje mjesto na 3. Festivalu premijera je stekla povodom obilježavanja 50 godina umjetničkog rada književnika, pjesnika za djecu Šime Ešića. Predstavu su režirale: Sanela Babić i Emina Goletić, dramatizaciju potpisuje Vlado Kerošević. Igraju: Sanela Babić, Emina Goletić, Marko Mirković i Emir Ibrahimović. Svjetlo: Nermin Brković.

Predstava je satkana od niza situacija koje proizilaze iz književnosti za djecu i poezije. Namijenjena je predškolskom i školskom uzrastu do deset godina. U predstavi su zastupljene prepoznatljive igrice koje su važne za razvoj kako psihoofizičkih sposobnosti tako i onih koje njeguju duh, etiku i estetiku ličnosti djeteta. Magični svijet pozorišta nudi mogućnost zajedničke spoznaje moralnih vrijednosti koje su neophodne za zdravo odrastanje. Kroz songove, pitalice, zagonetke, igrice, poeziju i niz drugih interaktivnih trenutaka djeca i glumci lakše pronalaze stazu sreće koja putevima beskraja vodi do đačkog školskog praga. Ova predstava poziva mališane da nikada ne pristanu da svijet mašte i igre bude ostavljen u neki daleki kutak zaboravljenog djetinjstva.

U četvrtak, 25.10.2018., će biti upriličeno gostovanje monodrame ‘’Krojcerova sonata’’ Tolstoja s početkom u 19 30 sati na sceni Bosanskog kulturnog centra u Živinicama u okviru programa ‘’Četvrtkom u pozorište’’. Ova višestruko nagrađivana predstava nastala je u čast 35 godina umjetničko-stvaralačkog rada glumca Vlade Keroševića u kojoj režiju potpisuje Nebojša Bradić. Ostale predstave koje će uzeti učešće u nastavku 3. Festivala premijera su:

PETAK, 02.11.2018. u 19,30 / „MALOGRAĐANI“ / DRAMA / Autor: Maksim Gorki Koprodukcija: Teatar kabare Tuzla i Studentska scena ADU Univerziteta u Tuzli

ČETVRTAK, 08.11.2018. u 19,30 / OMAŽ / Šimo Ešić Književno veče posvećeno 50-toj godišnjici umjetničkog rada, književnika, pjesnika za djecu Šime Ešića. / Produkcija: Teatar kabare Tuzla

PETAK, 09.11.2018. u 18,00 / „IZMISLIONICA U SELU PRIČEVAC“ / PREDSTAVA ZA DJECU, PRAIZVEDBA / Autor: Šimo Ešić Produkcija: Teatar kabare Tuzla

Cijena ulaznice predstave za djecu u slobodnoj prodaji je 5 KM. Sve informacije i rezervacije karata možete dobiti na broj telefona Teatra kabare Tuzla 035/264-733 ili na facebook stranici Teatra kabare Tuzla. Svoje ulaznice možete preuzeti svakim danom u periodu od 17-19 sati.