Spahić: Sadašnjost i budućnost vrhunskih kulturnih projekata

poslije

Predsjednik Međunarodnog centra za mir (IPC) Ibrahim Spahić prezentirao je publikaciju “25 godina poslije”, koju je objavio IPC kao dokumentarni podsjetnik na Strategiju kulturne politike u BiH /2008./, projekte Sarajevo, Prvi interkulturalni Grad Evrope /2003./4. i kandidature Sarajeva za kulturnu prijestolnicu Evrope /2014./.

– Najavio je da će u narednoj publikaciji javnosti biti dostupne sve informacije o usvojenom projektu Concert hall Sarajevo na Marijin Dvoru, djelatnosti Asocijacije Collegium artisticum u Austrijskoj kući i u Galeriji IPC “E” – saopćio je Pres centar Međunarodnog centra za mir.

Predsjednik IPC čestitao je Mostaru, Banjoj Luci, Srebrenici i drugim gradovima, koji su istakli ili isticali svoju kandidaturu za Evropsku prijestolnicu kulture.

Spahić je govorio i o pripremama za projekt ‘Olimpijadu kulture Sarajevo 2021.’, koji Međunarodni centar za mir realizira s Gradom Sarajevo.

Susret sa novinarima upriličen je u povodu objavljivanja dokumenata “25 godina poslije” i zatvaranja izložbe ‘Grad’, koju je realizirao Međunarodni centar za mir u saradnji s kantonalnim Zavodom za zaštitu kulturno – historijske i prirodne baštine, Galerijom Collegium artisticum, Muzejom Sarajevo i Prvom gimnazijom.