Teatar kabare Tuzla: U znaku humanitarnog djelovanja, gostovanja i festivala

krojcerova sonata111

Teatar kabare Tuzla je uspješno organizovao i realizovao humanitarni repertoar sačinjen od šest predstava koje su igrane u cilju prikupljanja novčane pomoći pri liječenju sedmomjesečnog dječaka Arslana Kulačića.

Prikupljena sredstva u iznosu od 1745,00 KM danas su uplaćena na račun njegovog oca Sabahudina.

Na programu 14. Virovitičkih kazališnih susreta koji su trajali od 9. februara do 11. marta 2018. igrane su 34 predstave. U program festivala 14. Virkasa odabrana je predstava „Gretica str. 89“ koja je igrana 3. marta i koja je nastala prema tekstu poznatog njemačkog autora Lutza Hubnera. Kroz brojne transformacije, iluzije i glumačke resurse glumci su prikazali drugu stranu pozorišta što je prepoznala i virovitička publika koja je ovu duodramu ocjenila visokom ocjenom 4,64.

U sklopu međunarodne kulturne razmjene i saradnje s Gradskim kazalištem “Joza Ivakić” Vinkovci, u petak 9. marta se uspješno izvela monodrama L. N. Tolstoja „Krojcerova sonata“, dok je 10. marta, u subotu igrana predstava za djecu ‘’Aska i vuk’’ Ive Andrića. Za obje predstave je pokazano veliko interesovanje publike.

Teatar kabare Tuzla je u toku s pripremama realizacije XVI TKT Fest-a, trenutno jedinog profesionalnog međunarodnog pozorišnog festivala Grada Tuzle i u okviru toga priprema bogat festivalski program koji će se odvijati od 27.03. do 04.04.2018. godine. Ove 2017./2018. sezone ponudit ćemo 10 predstava od kojijh je jedna predstava za djecu.

U ponudi je posebna promotivnu cijenu za paket ulaznica (devet predstava za odrasle) po cijeni od 54 KM. Cijena ulaznice je 7 KM, a više informacija i rezervacije možete dobiti na broj telefona 035 264 733 kao i na Facebook stranici Teatra kabare Tuzla.