Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tradicionalni Napretkov Božićni koncert u Gradačcu

Gradacac Bozic333

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Gradačac, u saradnji s HKD “Napredak” iz Zagreba, u nedjelju je u Gradačcu održan tradicionalni Božićni koncert.

Na koncertu su nastupiti vokalne solistice Zbora HRT-a Amela Jančić Priganica-sopran i Tereza Gabrić-mezzosopran, uz klavirsku pratnju pijanistice Marine Matulić.

Božićnom svečanom ugođaju svoj doprinos dao je i ženski vokalni ansambl KUD-a “Gradačac”, pod ravnanjem Damira Kukuruzovića.

Pozdravljajući prisutne, predsjednik HKD “Napredak” Gradačac Marijan Šimić kazao je kako se Napretkovim Božićnim koncertom iz Gradačca šalje poruka mira.

– Božić nije blagdan samo kršćana nego je to blagdan opće civilizacije – naglasio je Šimić.

Načelnik općine Gradačac Edis Dervišagić izrazio je zadovoljstvo što su i ove godine u Gradačcu HKD Napredak iz Gradačca i Zagreba zajednički organizirali Božićni koncert.

– Drago mi je što smo svi ispunjeni pozitivnom energijom i neka se ta pozitivna energija, koja vlada ovom dvoranom, proširi na čitav Gradačac i na našu Bosnu i Hercegovinu i pomogne svima nama da je izgradimo po mjeri svakog od nas – kazao je načelnik Dervišagić.

Božićnom koncertu u Gradačcu nazočili su, među ostalim, generalni konzul Republike Hrvatske u BiH Ivan Bandić, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, dopredsjednik HKD “Napredak” Sarajevo Nikola Čiča, predsjednik podružnice HKD “Napredak” Zagreb Tomislav Dubravac, te župnici i časne sestre okolnih župa.