Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U četvrtak počinju “Kikićevi susreti”

Gradacac_Kikićevi susreti

Ovogodišnja tradicionalna književna manifestacija “Kikićevi susreti” održat će se u Gradačcu od 25. do 27. svibnja.

Manifestacija se otvara u četvrtak, 25. svibnja, u gradskom parku gdje je planirano i polaganje cvijeća ispred spomen biste Hasana Kikića.

Istoga dana učenici Mješovite srednje škole “Hasan Kikić” odigrat će dramsku adaptaciju pripovijetke “Svjedok Mujo Tica”, autora Zije Dizdarevića.

Također, u prostorijama BZK “Preporod” bit će otvorena izložba “Mak Dizdar – prvih sto godina”, a u gradskoj knjižnici tribina “Alija Isaković u kulturno-društvenom životu BiH“.

Drugog dana “Kikićevih susreti”, 26. svibnja, planiran je posjet pisaca osnovnim i srednjim školama, promocija dviju knjiga, otvaranje izložbe “Ahmet vam priča”, te nekoliko radionica za učenike i profesore.

U subotu, 27. svibnja, BHR1 emitirat će uživo dječju emisiju “Ringišpil”. Istoga dana planirana je promocija knjige “Otrgnuto od zaborava – Gradačac kroz vrijeme“, gradačačkog autora Mirze Avdičevića i časopisa “Diwan”.

Na terasi knjižnice, s početkom u 18 sati, održat će se završna književna večer, na koju je pozvano 18 bosanskohercegovačkih pisaca.