Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U okviru festivala TIFBU izvedena monodrama Tijane Jovanović

monodrama-tijana-1

Monodrama “Oprostite, molim vas, mogu li da prođem“ beogradske glumice Tijane Jovanović bila je posljednja predstava koja je sinoć odigrana u okviru bugojanskog festivala TIFBU.

Radi se o predstavi koja govori o sukobu razuma i emocije u odrastanju ove glumice, nastaloj kao rezultat ispitnog zadatka i autorskog projekta “Svijet glume u meni”.

-Faza odrastanja koju sam prikazala kroz svoj lični primjer i profesiju, može se primijeniti na bilo koju drugu profesiju, jer svako od nas nekada doživi trenutak sukoba razuma i emocije – kaže ova mlada glumica.

Dodaje da je generalna poruka predstave, koja je dosad izvođena u Beogradu, Banjoj Luci i Trebinju, da “ako hoćete nešto da uradite i uspijete, učinite to sami i bez čekanja da vam neko za to da svoj blagoslov”.

Ističe da trenutno radi na svojoj diplomskoj predstavi.

– Ta predstava će biti nešto apstraktnijeg tipa, poput “Čekajući Godoa” Semjuela Beketa. Nadam se da ću imati priliku i nju igrati u Bugojnu – naglasila je Jovanović.

Posljednji sadržaj festivala TIFBU bit će 31. januara, kada će Bugojanka Sanja Krnjajić prezentirati svoj putopis iz Šri Lanke pod nazivom “Zemlja osmijeha”.