U Sarajevu specijalna projekcija filma “Scream for me Sarajevo”

scream-for-me-sarajevo-09-1024×690

Specijalna projekcija dokumentarnog filma “Scream for me Sarajevo” reditelja Tarika Hodžića, dobitnika Specijalne nagrade žirija Takmičarskog programa – dokumentarni film, Nagrade za ljudska prava i Nagrade publike za najbolji dokumentarni film 22. Sarajevo Film Festivala, bit će održana sutra u kinu Meeting Point u Sarajevu.

Domaćini projekcije su Sarajevo Film Festival i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini, koji ovim događajem nastavljaju višegodišnju saradnju u promoviranju dokumentarnih filmova inspiriranih različitim aspektima ljudskih prava.

“Scream for me Sarajevo” je dokumentarni film o Sarajevu pod opsadom, muzici u tom gradu, s akcentom na 14. decembar 1994. i koncert Brucea Dickinsona u Bosanskom kulturnom centru (BKC). To je film o ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi svirali pred ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi živjeli.

Scenarij filma potpisuju Tarik Hodžić i Jasenko Pašić, a u filmu se pojavljuju Bruce Dickinson, Alex Elena, Chris Dale, Jasenko Pašić, Feđa Štukan, Erol Gagula…

Publika će nakon projekcije biti u prilici da razgovara s rediteljem Hodžićem, scenaristom Jasenkom Pašićem i producentom Adnanom Ćuharom.

Ulaz na projekciju i razgovor je slobodan, saopćeno je iz Pres-službe Sarajevo Film Festivala.