Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Večeras završava “Mostarska liska”

Mostarska liska

Međunarodni festival komedije ‘Mostarska liska’ završava večeras dodjelom nagrada, a svečanost počinje u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar. Nakon svečanosti dodjele nagrada, uslijedit će izvedba predstave u čast nagrađenih ‘Za umrijet od smijeha’ teatra Rugantino i kazališta Planet Art iz Zagreba.

Kako je priopćeno iz Narodnog pozorišta Mostar, ‘Mostarska liska’ nisu samo izvedbe predstava, nego i upoznavanja, druženja, razgovori, razmjena ideja, mišljenja i informacija, zatim širenje suradnji, prijateljstva, nove mogućnosti umjetničkih produkcija i unaprjeđenja rada.

Tako je i ove godine Narodno pozorište Mostar, organizator festivala ‘Mostarska liska’, organizirao druženje članova žirija festivala s umjetnicima, predstavnicima ustanova kulture i Grada Mostara: Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, Muzeja Hercegovine, Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, Pozorišta lutaka Mostar, Narodne biblioteke, Lutkarskog kazališta, Studija za izvedbene umjetnosti, Centra za kulturu, Muzičkog centra Pavarotti…

Stručni žiri ove je godine radio u sastavu Zijah A. Sokolović, glumac, režiser, pisac, profesor; Nedžad Begović, režiser, i Atilla Aksoj, glazbenik, glazbeni producent i multinstrumentalista. Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i žiri medija te publika. U žiriju medija su Meliha Smajkić, Cvita Kusić i Rosanda Zovko, a u žiriju publike Seada Kuštrić, Nada Dalipagić i Edna Voloder.

Kao posljednja predstava u konkurenciji festivala u četvrtak je izvedena predstava ‘Sirena i Viktorija’ u produkciji Ferzenga iz Beograda, po tekstu Aleksandra Galina, u režiji Radoslava Milenkovića. U predstavi su igrali Tatjana Kecman, Milena Pavlović, Radoslav Milenković, a Malu lisku za najboljeg glumca/glumicu večeri stručni žiri jednoglasno je dodijelio Mileni Pavlović.

Ovogodišnja ‘Mostarska liska’ održavana je pod sloganom ‘Energija osporavanja: ko se to tamo smije?’