u vrhunskoj formi

Lejla Njemčević osvojila drugo mjesto na Svjetskom kupu u Italiji

Foto: UCI Mountain Bike World Series

Pokazatelj da se Lejla Njemčević nalazi u vrhunskoj formi jeste i to da je na potpuno dvije profilom različite staze, odnosno ravničarskoj u Češkoj i brdskoj u Italiji, osvojila prvo i drugo mjesto

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević je nakon neizvjesne i zanimljive utrke osvojila drugo mjesto na utrci Svjetskog kupa održanog u Finale Ligure u Italiji.

Prvo mjesto osvojila je iskusna Morath Adelheid iz Njemačke dok je treće mjesto upotpunila Looser Vera iz Namibije. Izuteno tehnički zahtjevna staza dužine 100 kilometara sa skoro 4.000 metara visinskog uspona priredila je zanimljivu i jednu od najtežih utrka ikada viđenih u maraton disciplini.

Osvajanjem drugog mjesta Lejla Njemčević je upisala novih 200 UCI bodova i nakon pobjede na prvoj utrci Svjetskog kupa u Češkoj trenutni je lider UCI Svjetske serije sa 450 bodova odnosno 170 bodova više od drugoplasirane Janine Wust iz Švicarske.

-Ovo je sigurno najzahtvenija staza na kojoj sam nastupala ali i najteža utrka u mojoj karijeri, međutim osjećala sam se odlično tokom čitave utrke. Znali smo da Adelheid Morath odgovara prvi dio staze sa dugim usponom dok sam ja imala prednost na drugom dijelu sa tehničkim i zahtjevnim usponima. Naš plan je bio da se na početku utrke nalazim u samom vrhu i napadnem na drugom dijelu staze, međutim nakon napada na sredini utrke mi je pukla guma te sam izgubila vrijeme u tehničkoj zoni prilikom zamjene točka. Na kraju to je bilo dovoljno za drugo mjesto. Posebno me raduje što ću naredni Svjetski kup u Francuskoj startati u majici lidera UCI Svjetske serije – rekla je Lejla Njemčević, saopćeno je iz njenog PR Teama.

Pokazatelj da se Lejla Njemčević nalazi u vrhunskoj formi jeste i to da je na potpuno dvije profilom različite staze, odnosno ravničarskoj u Češkoj i brdskoj u Italiji, osvojila prvo i drugo mjesto.

Naredno takmičenje za bh. takmičarku je već naredni vikend kada je očekuje nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava u Francuskoj.