ponoćna liturgija

Vladika Dimitrije poručio mostarskim vjernicima da ne gube vjeru i ljubav

vladika dimitrije

Vladika je pozvao vjernike da se u danima praznika sjete onih koji oskudijevaju, starih i bolesnih, da i oni u punoći proslave ove blagdanske dane i da se svi raduju rođenju Hristovom

Paljenjem badnjaka i služenjem ponoćnih svečanih liturgija, pravoslavni vjernici s područja Mostara dočekali su Božić.

Božićnu ponoćnu liturgiju u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru (Stara crkva) služio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije koji je poručio vjernicima da ne gube nadu, vjeru i ljubav i da blagodaću i svjetlošću koje ponesu iz hramova zrače na sve ljude koje sreću i s kojima žive.

-Svim onim što primimo ovdje u hramu, blagodaću i svjetlošću Božijom, kada izađemo iz hrama treba da zračimo na sve ljude koje srećemo, s kojima živimo, bilo koje da su vjere ili nacije- kazao je uz ostalo vladika na ponoćnoj liturgiji.

Vladika je pozvao vjernike da se u danima praznika sjete onih koji oskudijevaju, starih i bolesnih, da i oni u punoći proslave ove blagdanske dane i da se svi raduju rođenju Hristovom.

Pored Stare crkve i u drugim crkvama na području Mostara služene su ponoćne božićne liturgije i to: u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju i u Manastiru Žitomislić. Liturgijama je nazočio veliki broj vjernika.