Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Glumac koji je utjelovio ALF-a pao u komu

PAY-Michu-Meszaros-as-Alf-main

Glumac Michu Meszaros koji je utjelovio lik ALF-a u istoimenoj hit seriji iz ‘80-ih bori se za život nakon što je pao u komu.

Ovog 84 centimetra visokog glumca pronašao je bez svijesti menadžer Dennis Varga u kupaonici glumčeva doma pretkraj prošle sedmice. Hitno je prevezen u bolnicu u Los Agelesu, a Varga je ispričao za TMZ da je 76-godišnji glumac imao zdravstvenih problema otkako je prije osam godina preživio moždani udar.

Michu je prije pada u komu doktorima dao do znanja da ne želi da se isključe aparati koji ga održavaju na životu, čak i ako mu se zdravstveno stanje ne popravi.

Ova malena zvijezda pojavila se u brojnim filmovima i serijama tokom godina, ali najpoznatiji je po ulozi izvanzemaljca ALF-a. U prvoj sezoni serije nosio je kostim koji mu je prekrivao cijelo tijelo, ali kako mu je u njemu bilo jako vruće, većinu kasnijih scena snimao je samo u gornjem dijelu kostima.

alf

Porijeklom je iz Mađarske, a prve nastupe odradio je za cirkus Ringling Bros and Barnum Bailey osnovan 1919. godine u Americi. Prozvali su ga najmanjim čovjekom na svijetu, a šefovi cirkusa ubrzo su shvatili da bi im talentovani glumac mogao donijeti mnogo novca.

$_12

Posljednja uloga u kojoj se pojavio bila je u filmu “Warlock: The Armageddon” 1993. godine.