Srđan Puhalo

Hag će ga znati

Iz ove romantične biografije generala Mladića ostaje nejasno zašto je Ratko Mladić postao svjetsko ime i po čemu će ga svijet pamtiti? Da li zbog toga što je brzo učio i imao dobro pamćenje, skladan brak, što je bio disciplinovan i proaktivan oficir, što je pomirio kokardu i petokraku u Kninu, što je tolike godine bježao od pravde ili zbog nečeg drugog?

Srđan Puhalo

Čudotvorni Kordić

U kritici Bradare najglasnija je bila ekipa Željka Komšića i svi do jednog su u toj kritici spomenuli doček Kordića u Busovači

Fakttest

fakttest arhiva

"Vjerojatno nikada u svojoj novijoj povijesti, uključujući i 1990-e, naše društvo nije bilo na nižem nivou. Tri riječi na slovo H dobro opisuju toksičnu atmosferu u kojoj živimo: histerija, haranga i huškanje. Svevladajuća histerija pokopala je svaku racionalnost i svaku mogućnost ozbiljnijeg dijaloga koji bi išao dalje od naučenih i zadanih floskula koje su stekle status svetih istina. Haranga i huškanje čekaju sve one koji svojim javnim angažmanom podižu glavu iznad močvare i kvare konsenzus."

- Franjo Šarčević

Da li pisanje naših kolumnista može doprijeti do bar neke kritične mase recipijenata? Često ističu da se mnoge teme, pojave i događaji ponavljaju. Osjetite li "deja vu" kada čitate neku od njihovih ranijih kolumni?