Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Isus je Nijemac” i druge besmislice u koje su vjerovali nacisti

himmler hitler

Osim toga što su smatrali da su plavooki i plavokosi Arijevci rasa koja je nadmoćnija od svih ostalih, nacisti su bili skloni vrlo bizarnim vjerovanjima bez ikakve osnove…

Dokaze’ za teorije da su Jevreji krivi za sve nevolje njemačkog naroda ili da su Sloveni dovoljno dobri tek da im budu robovi, nacisti su pronalazili u najbizarnijim mogućim vjerovanjima kojima su opravdavali svoju monstruoznost. Koliko su bili opasni, toliko su, čini se, bili i naivni, a ovo su samo neka od vjerovanja koja to potvrđuju.

1. Zemlja je šuplja

Još od drevnih vremena mitovi i legende govorili su o šupljoj Zemlji, a ta su vjerovanja preživjela sve do danas, u raznim varijacijama i verzijama.

Za vrijeme Trećeg rajha nacistička elita je jedno vrijeme navodno podržavala ideju da živimo u unutrašnjosti šuplje Zemlje, te da se u njenom centru nalazi – svemir.

Adolfu Hitleru i njegovim saradnicima glavu je tom teorijom napunio Peter Bender, pilot iz Prvog svjetskog rata, a nju su u narednim godinama detaljnije razrađivali brojni njemački autori. Nakon što je teorija testirana i dokazana pogrešnom, Bender je poslat u koncntracioni logor, piše Bibliotecapleyades.net.

Uz teoriju da živimo u šupljoj Zemlji postoji i ona koja priznaje da živimo na površini planete u obliku kugle, ali navodi kako se šupljina nalazi unutar nje i da postoji mogućnost da tamo žive nama potpuno nepoznate civilizacije.

2. Zemlja se sastoji od leda

Da se nacistima moglo “prodati” zaista sve i svašta, dokaz je i ova bizarna teorija . Naime, austrijski inženjer Hans Horbiger tvrdio je da se cijelu svemir sastoji od – leda, što naravno podrazumjeva i planete u našem sunčevom sistemu. On je tvrdio da je Zemlja imala tri ledena mjeseca , a svaki od njih se u različitim periodima sudario sa njom. On je imao jako dobar razlog da vjeruje u sopstvenu teoriju – naime, sve mu se to ukazalo u snu. I to je bilo dovoljno dijelu nacističke vrhuške da objeručke prihvati teoriju kojom su se suprotstavili “jevrejskoj nauci”.

I Hitler i Himmler lično su zagovarali teoriju, a Hitler je čak tvrdio da svijet odbija da vjeruje u nju jer ‘ljude jednostavno ne zanima istina’.

3. Sunčev sistem nije imao samo jedno Sunce

Karl Maria Wiligut bio je lični šaaman Heinricha Himmlera, čovjeka očigledno sklonog svakakvim besmislicama. On je između ostalog tvrdio da germanska kultura seže sve do 228 hiljada godina prije Krista. U to vrijeme su, tvrdio je, u našem sistemu bila tri Sunca, a Zemljom su hodali divovi i – patuljci.

Nakon što su se ta tri Sunca sudarila, dobili smo ovo jedno koje nas grje i danas. Viligutovi radovi toliko su uticali na okultizmu naklonjenog Himmlera, da ga mnogi danas nazivaju “Tajnim kraljem” i “Himlerovim Raspućinom”.

4. Nijemci potiču s Atlantide

Atlantida je opisana u mnogim grčkim mitovima, a potraga za tim gradom i simbolom savršenog društva nije prestala čak ni danas. Potpuno očekivano, za njega su bili zainteresovani i nacisti. Prema ‘”Tule teoriji“, njemačkom okultnom društvu koje je imalo veliki uticaj na osnivanje Nacionalsocijalističke partije, Nijemci potječu s Tule, izgubljenog ostrva koji se nalazio blizu Islanda. Kada nisu promišljali o tome s koje egzotične lokacije potiču Nijemci, to se društvo obično bavilo borbom protiv komunista i Jevreja. Na kraju ih je zabranio sam Hitler, ali njihove su ideje o porijeklu Germana ostale duboko ukorenjene u nacizam.

Ali, vratimo se na Atlantidu. Prije nego što su naselili Tule, Arijevci su živjeli na Atlantidi, a nacisti su ‘dokaze’ za to nalazili sve od Tibeta pa do Južne Amerike.

5. Isus je bio Nijemac

A šta, kao mislili ste da nije? Iza ove sulude ideje takođe je bio Karl Maria Wiligut. On je Himmlera uspio da uvjeri da je Isus, kakvog ga poznajemo danas, ideja proizašla od germanskog boga ‘Hrista’, a hrišćani su je kasnije samo prisvojili. On je tvrdio i da je izvorna Biblija napisana na, pogađate – njemačkom jeziku.

Adolf Hitler bio je uvjeren da će mu koplje kojim je Isus proboden na krstu omogućiti vladavinu nad cijelim svijetom.

6. Himmler je bio reinkarnacija kralja

Dosad ste sigurno i sami primijetili da je Himmler bio najskloniji bizarnim idejama i vrlo bujnoj mašti. Naime, dio njemu najbližih suradnika bio je uvjeren da je Himmler reinkarnacija Heinricha der Finklera , osnivača i prvog kralja srednjevjekovne Njemačke.

I sam Himmler maštao je o toj mogućnosti, pa je svoju kuću uredio prema kući drevnog kralja pa je redovno učestvovao u okultnim obredima u kojima su se koristile njegove kosti.

Na priču o reinkarnaciji Himmlera u svojim se dnevnicima osvrnuo i sam Hitler koji ih je smatrao smiješnima. A kad Hitler misli da si ‘skrenuo’, onda znaš koliko je sati…