Kusturica uvredama odgovorio Depardieu

kusturica-deprdieu

Emir Kusturica nije prešutio uvrede koje je na festivalu u Veneciji na njegov račun iznio glumac Gerard Depardieu, između ostalog nazivajući ga “običnim prevarantom” i “užasnim likom” koga svi Srbi preziru.

“Zamislite kada bih ja rekao za Depardieua da je raspadnuti alkoholičar, prevarant koji je zbog poreskih olaškica, a ne iz ljubavi prema ruskoj kulturi, uzeo ruski pasoš, da je nemoralna drtina koja ne može da izdrži istinu kako Rusi vole moje filmove i muziku koju sviram, kao ostalom i Francuzi”, rekao je reditelj.

Depardieu je kazao na Mostri da je apsurd što jedna takva ljepotica kao što je Monica Bellucci, koja igra glavnu ulogu u filmu „Na mliječnom putu“, pristala da radi sa Kusturicom.

“Zamislite kada bih ja za Depardieua rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mešina jedna, da je umjesto pišanja, u prvoj klasi „Air Francea“ upravo iza sebe ostavio go*no, kleptoman jedan koji svoje radničko porijeklo potvrđuje tako što glasa za Sarkozyja, a kada završi reklamu za špagete krade posuđe od rekvizitera”, odgovorio je Kusturica na uvrede francuskog glumca u tekstu objavljenom na portalu Iskra.