Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta rade učesnici “Operacije Trijumf” sedam godina kasnije

operacija t

Prošlo je sedam godina od kada su zvijezdama “Operacije trijumf” obećane kule i gradovi. Njihova slava je trajala kratko, a danas uglavnom žive od svirki po klubovima i svadbama.

Harizmatični Bosanac Adnan Babajić je bio pobjednik prve Operacije trijumf. Predviđali su mu zvjezdani uspjeh. Danas on nastupa sa sintisajzerom po svadbama i klubovima u Čikagu, gdje se preselio zbog svoje izabranice Lejle.

adnan-babajic

Vukašin Brajić je osvojio drugo mjesto u finalu, a sa još trojicom učesnika 2009. godine oformio je “OT Bend” koji je debitovao na “Beoviziji”.

– Ja se bavim muzikom i, hvala Bogu, živim od toga. Sviram klubove i event-e, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, i sviram pretežno strani rock, u kombinaciji sa ex-yu hitovima. 1. jula u Areni, moj bend je bio predgrupa na koncertu Anastasije, i pohvalila je naš nastup, pred publikom i na twitteru.
Autorski, trudim se da izbacim bar jednu pjesmu godisnje – kaže Vukašin.

On je trenutno u Crnoj Gori i svira sa bendom svakog dana do kraja avgusta.

vukasin brajic

– Nama kao takmičarima, ugovorom nije bilo obećano nista, tako da uopšte ne smatram da sam na bilo koji način izgubio učestvovanjem u OT. A to što žiri u svakom sličnom takmičenju obećava koješta, svakako niko ne treba da shvata ozbiljno, jer niko od njih nije Simon Cowell. Iskustvo je bilo ogromno, i zahvaljujući tome sam bio na Evroviziji 2010. kao i na brojnim festivalima u inostranstvu, na kojima sam osvajao nagrade. Želio bih svima koji hoće jednoga dana da učestvuju u nekom šouu sličnog tipa da poručim… Ovo je zemlja u kojoj nema muzičke industrije, u kojoj se autorska prava ne poštuju i ne štite adekvatno, u kojoj je kultura zapuštena. Šou je odlična stepenica, ali tu ste bitni do posljednje emisije, jer ne postoji druga mašina koja će vas poslije toga preuzeti. Poslije ste prepušteni sami sebi i publici. A to je najstrašniji i najbolji osjećaj na svijetu. Jer tu nema laži i nema prevare. Ili si za ovaj posao, ili nisi – zaključuje Vukašin.

aleksandar belov

Makedonac Aleksandar Belov, koji je u “Operaciji trijumf” zauzeo treće mesto, je ove godine nastupao na festivalu Sunčane skale. Učestvovao je u makedonskoj verziji „Plesom do snova” i ponovo bio treći. I dalje se bavi muzikom.

Milica Majstorović je dobila ulogu u pozorišnoj predstavi “Dogvil” koju je režirao Kokan Mladenović.

milica majstorovic

Ona se nakon “Operacije Trijumf” oprobala kao solista, ali neuspješno. obilježena kao djevojka koja je zbog depresije usljed neuspjeha u karijeri i ljubavnom životu, pokušala da okonča život kombinacijom alkohola i lijekova, kao i drogom, Milica je prije tri godine upisala studije glume i povukla se iz javnosti.

milica majstorovic1

Još jedna učesnica šoua, Nina Petković, nedavno je stala na ludi kamen sa svojim dugogodišnjim dečkom Sanjinom Kopitovićem.

nina petkovic

Na svadbi je bilo 300 zvanica, među kojima je bila i Ana Bebić s kojom se Nina sruži još od pjevačkog rijalitija.

nina petkovic1

Nina se i dalje bavi muzikom, a objavila je album ojesama za djecu. Prije šest godina je pobijedila na budvanskom muzičkom festivalu “Pjesma Mediterana”.