Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slovenci traže masera za erotsku masažu, plata 700 eura

masaza124

Slovenačka kompanija iz Maribora oglasila je slobodno radno mjesto za poslove erotske masaže i to preko lokalne kancelarije za zapošljavanje.

Na sumnje da se možda radi o nelegalnoj djelatnosti odgovaraju negativno, što potkrepljuju tvrdnjom da je to zanimanje odobrio tržišni inspektorat, objavili su tamošnji mediji.

“U skladu sa mišljenjem tržišnog inspektorata i ministarstva ekonomije erotska masaža je klasifikovana kao standardna djelatnost, odnosno kao telesna njega”, naveli su na mariborskoj berzi za zapošljavanje.

Objašnjavaju da oglas nisu mogli odbiti jer je prijavljen po pravilima i u skladu je sa zakonom o jednakosti polova pa se na njega mogu javiti muški i ženski kandidati.

“Agencija za organizaciju plesnih i artističkih nastupa” koja je dala oglas traži masera ​​ili maserku za izvođenje “erotske tantra masaže”, pri čemu kandidati ili kandidatkinje treba da pošalju biografiju sa osnovnim podacima i s mogućim poslodavcem kasnije da obave razgovor.

Plata za slovenačke prilike nije velika, 1.000 eura bruto, odnosno oko 700 neto, ali se nudi posao na neodređeno vreme, što danas poslodavci rijetko nude. Predviđa se jednomjesečni probni rad, uz napomenu da zainteresovani treba da računaju na fleksibilno radno vrijeme.

Standardno obrazovanje za poziv erotičnog masera-maserke u Sloveniji još ne postoji, ali je na osnovu mišljenja inspektorata taj profil zanimanja ušao u klasifikaciju državnog statističkog zavoda koji među ostalim prati podatke o zaposlenosti radno aktivnog stanovništva.