Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

indija

Beba spašena iz kanalizacije, našli je zahvaljujući mačkama

FEeTncXUcAQuVT0

Kada je policija stigla, zatekla je bebu kako leži u odvodu. Rekli su da je beba – obučena u tanku košulju i natopljena kanalizacionom vodom jecala

Djevojčica stara pet dana, koja je spašena iz odvoda gdje je ostavljena da umre u indijskom gradu Mumbaju, oporavlja se u lokalnoj bolnici.

Ljekari u bolnici Radžavadi rekli su da je beba “dobro” i da se njeno zdravlje prati.

Policija je saopštila da su stanovnici pronašli bebu nakon što se grupa mačaka okupila na mjestu pored puta i počela da stvara galamu – siktajući i glasno predući.

Zvaničnici istražuju kako je beba završila u odvodu.

Policija nije spekulisala o mogućim motivima, ali se za slična napuštanja u prošlosti okrivljuje to što se u Indiji preferiraju sinovi. Žene su često društveno diskriminisane, a devojke se vide kao finansijski teret, posebno u siromašnim zajednicama.

Odnos polova u zemlji je jedan od najgorih u svijetu. Iako se većina neželjenih ženskih fetusa abortira uz pomoć ilegalnih klinika za određivanje pola, slučajevi ubijanja ili napuštanja djevojčica nakon rođenja, takođe, nisu neuobičajeni.

U posljednjem incidentu, bebu je u nedjelju, 14. novembra, spasio policijski tim predvođen ženama iz prigradskog naselja Mumbaja.

Kada je policija stigla, zatekla je bebu kako leži u odvodu. Rekli su da je beba – obučena u tanku košulju i natopljena kanalizacionom vodom jecala.

Dva policajca su je potom izvukla, umotala u krpu i odvezla u bolnicu.

“Kada smo izvukli bebu, bila je promrzla, ruke su joj bile modre. Tražili smo malo tople vode i krpu da očistimo bebu”, rekao je policajac Šital Sonavane.