Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Allister Brown

Bubnjao više od 150 sati i oborio Guinnessov rekord

Allister Brown
FOTO: Twitter

Brown je već dva puta oborio svjetski rekord u najdužem bubnjarskom maratonu koji je izveo kao pojedinac, prvi put 2003. kada je bubnjao 58 sati, a ponovno 2008. kada je izdržao jedva 103 sata

Allister Brown iz Lisburna oborio je svjetski rekord u bubnjanju. Ovaj 45-godišnjak nadmašio je svoj prethodni rekord od 134 sata i pet minuta, bubnjajući više od 150 sati.

Svoj “drumaton” završio je u subotu poslijepodne, nakon što je startao prošle nedjelje, javlja BBC.

Brown je prihvatio izazov u znak sjećanja na svoju pokojnu partnericu Sharon Deegan, koja je preminula od raka gušterače u januaru 2021. u 49. godini.

Govoreći u subotu poslijepodne u Lisburn Music Centru, gdje je osigurao svoj treći svjetski rekord, Brown je rekao da je to bio “veliki pothvat”.

Kazao je da ga je sjećanje na partnericu Deegan, kao i podrška njegovih prijatelja, držalo tokom pokušaja obaranja svjetskog rekorda.

-Uvijek sam imao na umu da želim ovo učiniti u spomen na Sharon – dodao je.

Brown je već dva puta oborio svjetski rekord u najdužem bubnjarskom maratonu koji je izveo kao pojedinac, prvi put 2003. kada je bubnjao 58 sati, a ponovno 2008. kada je izdržao jedva 103 sata.

Rekao je da su ga dosadašnji pokušaji dobro pripremili za ovaj posljednji maraton.

Pravila Guinnessove knjige rekorda kažu da je za svaki sat bubnjanja Brownu dopuštena pauza od pet minuta. Uspio je uštedjeti ove pauze, što mu je omogućilo da uzme malo duža razdoblja predaha.