Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oduševila region

Djevojčica Nina (11) od prodaje krofni skupila dovoljno novca za liječenje oca

Foto: Društvene mreže

Djevojčica je oduševila regiju idejom o prodaji koafni kako bi skupila novac za očevu operaciju, a krofne su pekle njezina majka i baka. Nina ih je prodavala po cijeni od 100 dinara

Nakon jučerašnje vijesti o djevojčici Nini Ninković iz Novog Sada koja prodaje krofne kako bi skupila novac za liječenje bolesnog oca, danas su se na društvenim mrežama pojavile snimke na kojima se vide nepregledni redovi ljudi koji stoje u redu za krofne pred njezinim štandom.

Ninina majka je priopćila da je novac sakupljen te da će Nina još danas prodavati krofne, a onda slijedi put u Moskvu na liječenje njezinog oca.

Oduševila sve

– Ne bojimo se puta tamo, našli smo ljude koji će nam pomoći. Skupljamo još neke papire i odlazimo tamo da sve predamo i vidimo, a tada ćemo objaviti i u kojoj smo bolnici, a putem društvenih mreža ćemo objaviti i taksativno što koliko košta, te ćemo se svima obratiti ako zatreba novac, a ukoliko bude previše novca, podijelit ćemo ostalim korisnicima fondacije, rekla je Ninina mama za Telegraf.

Djevojčica je oduševila regiju idejom o prodaji koafni kako bi skupila novac za očevu operaciju, a krofne su pekle njezina majka i baka. Nina ih je prodavala po cijeni od 100 dinara.

Danas je tako velik broj Novosađana čekao u redu da djevojčici pomogne skupiti novac za oca, a osposobljena je i SMS linija za doniranje novca.

“Ja sam prvo htjela prodavati krofne za džeparac. Ali sam se sjetila da bih mogla pomoći tati i da skupimo što prije novac za njegove lijekove. Tako sam počela prodavati zbog njega”, ispričala je djevojčica koja je, nakon što se pročulo za sve, prodala i po 500 krafni u jedno poslijepodne, koliko je imala na svom štandu.

Otac izgubio vid

Blic je jučer pisao da im sada treba pomoć u pripremi krafni koje se prodaju brže nego što stignu da ih naprave njezina majka, ali po novome i komšije koje su se ponudile da pomognu.

Ninin otac je 2016. godine izgubio vid uslijed ablacije retine. U ožujku se ponovno pojavila ablacija i dijagnosticirana je simpatička oftalmija i panuveitis te Zoran postaje životno ugrožen, navodi Blic.

Nakon liječenja u Srbiji, Zoranu je potrebna pomoć kako bi mogao otići na liječenje u Moskvu. Novčana sredstva su potrebna za daljnju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lijekova, liječenje u zemlji i inozemstvu, kao i za putne troškove i smještaj.